A gazdasági problémák veszik át a COVID-19 szerepét az üzleti turizmus újraéledésének akadályaként

2022október 27

 

A turizmus visszaesését a 2019 csúcseredményei után a koronavírus-járvány okozta, s abból a szabadidős turizmus támadt fel gyorsabban. Idén az üzleti turizmus is elkezdett lábadozni, de az utóbbi hónapokban a világ növekvő gazdasági nehézségei akadályozzák ennek a szegmensnek az újraéledését egy a Business Travel News-ban megjelent cikk szerint.

 

Az 594 tagból álló Global Business Travel Association által végzett felmérés is ezt igazolja. A szeptember 20–26. között végzett felmérés szerint a belföldi üzleti turizmus már elérte a 2019-es szint 63%-át, a nemzetközi utazások pedig átlagosan a 2019-es szint 50%-át.

 

A nemzetközi üzleti turizmus alakulásával kapcsolatban arra hívják fel a figyelmet, hogy Ázsia még csak most „nyitogatja határait”, világviszonylatban az üzleti turizmus csak néhány hónappal ezelőtt kezdett újra éledezni, az Egyesült Államok pedig csak idén júniusban tette lehetővé a korlátozásmentes nemzetközi utazást. Ami az üzleti turizmus jövő évi alakulását illeti, a fenti felmérésben résztvevő utazási szolgáltatóknak 80%-a szerint jelenleg az a legnagyobb veszély, hogy a rekordmagasságú infláció és az ennek következtében kialakuló gazdasági visszaesés miatt a vállalatok csökkenteni fogják utazási kiadásaikat, s ez súlyosan visszavetheti az utazásokat.

 

Fenti félelmek ellenére a felmérésben résztvevők közel 80%-nak az a véleménye, hogy 2023-ban több üzleti utat fognak megtenni, mint idén. Emellett a válaszadók kétharmada szerint a bel-és a külföldi üzleti utak száma is növekedni fog jövőre az ideihez képest.

 

 

Forrás: Business Travel News

Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

457

Szálloda

39.241

Szállodai szoba

Oldal ajánlása e-mailben
X
Ajánlja ezt a tartalmat családtagjának, munkatársának, barátjának, ismerősének.
Töltse ki az űrlapot, majd nyomja meg az e-mail küldése gombot!

Feladó  
Név:
Email:
Címzett  
Név:
Email:
Tárgy https://www.hah.hu:
Üzenet
A megadott személyes adatokat (e-mail cím, név) csak ezen cikk továbbítása során használjuk fel és semmilyen formában nem őrizzük meg.