Az Egyesült Államokban a szállodák továbbra is súlyos létszámgondokkal küzdenek

2022október 12

 

Az Amerikai Szállodaszövetség (American Hotel & Lodging Association) szeptemberi, új tagjai körében végzett felmérése szerint tagszállodáikban változatlanul munkaerőhiány tapasztalható.

 

A felmérésben résztvevők 87%-a jelezte, hogy munkaerőhiányt tapasztal, 36%-a szerint pedig a hiány „súlyos”. Az idén májusban elvégzett hasonló felmérés óta alig javult a létszámhiány. Akkor ugyanis a válaszadók 49%-a nevezte „súlyosnak” a munkaerő hiányát. A létszámhiány – a felmérésben résztvevők 43%-a szerint leginkább a Housekeeping területén okoz kihívásokat.

 

Ennek hatására a szállodák számos ösztönző lehetőséget kínálnak a potenciális munkavállalóknak, hogy betöltsék az üresedéseket. A válaszadók 81%-a növelte a béreket, 64%-a a korábbinál rugalmasabban kezeli az időbeosztásokat, 35%-a pedig új, vonzó juttatásokat vezetett be.

 

Az Amerikai Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatal adatai szerint a szállodaiparban idén augusztusban a szállodai foglalkoztatottak száma 400.000 álláshellyel csökkent a 2020 februárjához képest. Ennek következtében az egy órára jutó munkabér a szállodákban soha nem látott nagyságúra – 22 dollár/óra – nőtt. Az AHLA sajtóközleménye szerint a világjárvány óta a szállodai átlagbérek gyorsabban emelkedtek, mint az átlagbérek az egész gazdaságban.

 

 

Forrás: ConventionSouth

Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

457

Szálloda

39.241

Szállodai szoba

Oldal ajánlása e-mailben
X
Ajánlja ezt a tartalmat családtagjának, munkatársának, barátjának, ismerősének.
Töltse ki az űrlapot, majd nyomja meg az e-mail küldése gombot!

Feladó  
Név:
Email:
Címzett  
Név:
Email:
Tárgy https://www.hah.hu:
Üzenet
A megadott személyes adatokat (e-mail cím, név) csak ezen cikk továbbítása során használjuk fel és semmilyen formában nem őrizzük meg.