Októbertől nincs TUHO

2022november 17

 

Szövetségünk Elnöksége nagy örömmel üdvözölte a november 16-i kormányinfón elhangzottakat, mely szerint a hosszas tárgyalások pozitív eredménnyel zárultak: 2022. október 1. és 2023. március 31. között a szakma mentesül a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfizetése alól.

 

A támogatás egyértelműen hozzájárul a szállodák, éttermek túléléséhez, a kitermelhetetlen energia- és alapanyagköltségek kompenzálásához.

 

Emellett a most kihirdetett 24 hónapos munkaidőkeret bevezetése hatalmas segítséget nyújt a munkavállalók megtartásához, továbbfoglalkoztatásához az alacsony forgalmú év eleji hónapok és az átmeneti szállodabezárások alatt.

 

Folyamatosan figyeljük a szállodaipar helyzetének alakulását, arról rendszeresen egyeztetünk a kormányzati képviselőkkel, akik nyitottak a munkaerő megtartása érdekében szükséges további támogatásokra is.

 

Fenti intézkedések mellett januártól továbbra sem szükséges a 14 éven aluliak okmányának beolvasása, összevonásra kerülnek a SZÉP kártya alszámlák és elhalasztásra került az éttermek, attrakciók NTAK adatszolgáltatási kötelezettsége.

 

Részletes tájékoztatást a kormányrendelet megjelenése után küldünk a tagságnak.

Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

457

Szálloda

39.241

Szállodai szoba

Oldal ajánlása e-mailben
X
Ajánlja ezt a tartalmat családtagjának, munkatársának, barátjának, ismerősének.
Töltse ki az űrlapot, majd nyomja meg az e-mail küldése gombot!

Feladó  
Név:
Email:
Címzett  
Név:
Email:
Tárgy https://www.hah.hu:
Üzenet
A megadott személyes adatokat (e-mail cím, név) csak ezen cikk továbbítása során használjuk fel és semmilyen formában nem őrizzük meg.