Visszatekintés 2022-re

2022december 15


A 2022-ES ÉV SZÁMOKBAN

Sajtómegjelenések: 280+ megjelenés

Tagságnak küldött tájékoztatók: 250+ e-mail

Facebook megjelenések száma: 160+ bejegyzés

LinkedIn megjelenések száma: 90+ bejegyzés

Megújult hírlevelek száma: 20+ hírlevél
(szakmai hírek, társult tagok kedvező ajánlatai)

Trendriport megújult formában: 12 elemzés
MSZÉSZ Évkönyv 2022

 

 

Megújult az Év Fiatal Szállodása pályázat

A fiatal tehetségek támogatása, az utánpótlás számára pozitív jövőkép kialakítása az MSZÉSZ egyik legfontosabb célkitűzése. 2022-ben megújult formában került meghirdetésre a pályázat, melyre 26 tehetséges, 35 év alatti szakember jelentkezett. A szakmai zsűri a négy legjobb pályázót (Gazdik Csilla, Barceló Hotel Budapest; Maul Kitti, Kreinbacher Birtok; Siskov Barbara, Mellow Mood Hotels; Bartos Zoltán, Mercure Budapest City Center) hívta meg a Szövetség tavaszi Közgyűlésére, ahol a több mint 300 résztvevő előtt került kihirdetésre a győztes, Gazdik Csilla, a Barceló Hotel Budapest értékesítési és marketingvezetője.

A pályázatról bővebben ITT olvashat.

 

Közel 40 hotel viselheti 2023-24-ben a Zöld Szálloda címet

Az idei évben minden pályázó elnyerte a Zöld Szálloda címet. A benyújtott pályázati anyagok alapján 18 arany, 19 ezüst és 2 bronz fokozat került átadásra. A megszokott módon, az önálló és a lánchoz tartozó hotel kategóriában is kihirdetésre kerültek az I-II-III. helyezettek a Szövetség őszi közgyűlésének gálavacsoráján.

A pályázatról, díjazottakról bővebben ITT olvashat.

 

Innovatív termékek, szolgáltatások 2022-ben

Az Év Technológiai Újítása 2022. évi pályázaton bár alacsonyabb számú, de annál tartalmasabb pályázatokkal találkozhattak a zsűri tagjai.  A Társult tagok pályázati anyagukban a szállodák számára hasznos, jövedelmező, vagy éppen költséghatékony, munkaerőkiváltó termékeket, szolgáltatásokat mutattak be. A zsűri döntése alapján a legjobb 3 pályázó (Bonomi Kft., IOP Games Production Kft. és a Morgens Design Kft.) az őszi közgyűlésen mutatta be a résztvevő szállodás kollégáknak az innovatív termékeket, melyek közül a jelenlévők a Morgens Design Kft. Roomsome Loyalty hűségprogramját szavazták meg az Év Technológiai Újításának.

A pályázatról, pályázókról bővebben ITT olvashat.

 

 

Májusi közgyűlés Kecskeméten

Új hagyományt teremtve, a tavaszi közgyűlést megelőzte egy kötetlen, jó hangulatú get together vacsora, melyre az Új Tanyacsárdában került sor több mint 200 résztvevővel, ínycsiklandó fogásokkal, páratlan környezetben és kedves kiszolgálással. A szakmai előadásokkal tűzdelt közgyűlésnek a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont biztosított helyszínt. A több mint 300 résztvevő között a kiállító térben közel 60 társult tag színesítette az eseményt és a kávészüneteket. A közgyűlésről bővebb információt ITT talál.

 

Régiós üzleti reggelik

A Szövetség 6 vidéki régiójában egyre gyakoribbak a szakmai eszmecserékkel, jó gyakorlatok megoldásával fűszerezett közös igazgatói reggelik. A Balatoni és a Dél-Dunántúli Régió szállodai élen járók e kezdeményezésben, a jó hangulatú találkozók megszervezésében.

 

Társult tagok webinar-sorozata

Az első félévben IT, higiénia és energiagazdálkodás témakörökben tartottak hasznos előadásokat a Szövetség Társult tagjai, partnerei. A szakmai előadásokon részlegvezetők, szállodaigazgatók vettek részt.

 

Őszi, tisztújító régióülések

Szeptember 22. és október 26. között 7 helyszínen, több mint 200 szállodás szakember és 40-50 kiállító társult tag részvételével zajlottak le az őszi, tisztújító régióülések. A régióülésekről bővebben ITT olvashat.

 

Őszi, tisztújító közgyűlés

A november 8-9-i tisztújító Közgyűlésünknek a Radisson Blu Béke Hotel adott otthont. A több mint 330 résztvevő izgalmas, aktuális témákat érintő előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken vehetett részt. A konferenciát közel 60 kiállító társult tag színesítette a kávészünetek alkalmával.
Az MSZÉSZ tagsága új elnököt, két alelnököt választott. 2023. január 1-jétől a Szövetség elnöke Flesch Tamás (Continental Group), alelnökök pedig Juszkó Anita (Four Points by Sheraton Hotel Kecskemét) és Kovács Balázs (Danubius Hotels). Baldauf Csaba (Kolping Hotel) tiszteletbeli elnökként segíti a jövőben a Szövetség munkáját. A gálavacsorán ünnepélyes keretek között kerültek átadásra a Társult tagok elismerései, a Marencich Ottó-emlékplakettek, valamint a Zöld Szálloda díjak. Az idei évben bevezetésre került a Társult tagok bronz-ezüst-arany (10-15-20 éves tagság) elismerése mellett a gyémánt-rubin-platina-zafír (25-30-40-50 éves tagság) fokozat is.
A Közgyűlésről bővebben ITT olvashat.

 

 

2022-ben több jótékonysági akció zajlott a a HotelHero és az MSZÉSZ CSR szekciójának szervezésében.

Januárban és februárban egy-egy alkalommal, a tagszállodák közreműködésével jótékonysági főzések zajlottak országos szinten a rászorulóknak.

A februári ruhagyűjtés keretében 17 szállodai gyűjtőponton közel 5 tonna ruha gyűlt össze, ez körülbelül 3000 személy melegruha ellátását biztosította.

A februárban kirobbant háború miatt a Migration Aid-del együttműködve felhívást tett közzé Szövetségünk, hogy ingyenes szobákkal segítsék a menekültek elhelyezését. Márciustól több mint 20 – nagyrészt fővárosi – szálloda biztosította folyamatosan a rászorulók térítésmentes elszállásolását. Emellett az MSZÉSZ CSR szekciója a HotelHero együttműködésével 5 napon keresztül napi 300 szendvicset készített a pályaudvarokra érkezőknek.

Augusztusban ismét sikeresen zárult 2 hónapos „Bringázz a szállodába” program, melyen a résztvevők összesen 27.500 km-t tekertek.

Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

457

Szálloda

39.241

Szállodai szoba

Oldal ajánlása e-mailben
X
Ajánlja ezt a tartalmat családtagjának, munkatársának, barátjának, ismerősének.
Töltse ki az űrlapot, majd nyomja meg az e-mail küldése gombot!

Feladó  
Név:
Email:
Címzett  
Név:
Email:
Tárgy https://www.hah.hu:
Üzenet
A megadott személyes adatokat (e-mail cím, név) csak ezen cikk továbbítása során használjuk fel és semmilyen formában nem őrizzük meg.