"Zöld Szálloda 2015 - 2016" pályázat

2014május 16

 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége több, mint 20 éve, 1993-ban írta ki először a „Zöld Szálloda” pályázatot annak elősegítésére, hogy a mindennapjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bíró környezettudatos gondolkodás teret nyerjen. Ezért a szállodaüzemeltetők sokat tudnak tenni a hatékony energiafelhasználással, a víztakarékossággal, a környezetet kímélő tisztítószerek, anyagok felhasználásával, közvetlen környékükről történő árubeszerzéssel, és sok más intézkedéssel.


Az MSZÉSZ eddigi „Zöld Szálloda” pályázatain több, mint 100 szálloda vett részt.


Pályázzon az Ön szállodája is a „Zöld Szálloda 2015-16” címre!A PÁLYÁZATON VALÓ RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI

 

1.  A pályázó tagja a MSZÉSZ-nek

2. A szállodákra vonatkozó környezetvédelmi törvényeket a szálloda ismeri és betartja.


Területek:

Épített környezet
Termékdíj
Környezetterhelés
Területrendezés
Levegőtisztaság-védelem
Kémiai biztonság
Ivóvíz, szennyvíz
Vízvédelem
Hulladékgazdálkodás
Zaj és Rezgésvédelem
Beruházás, engedélyezés
Büntető és, szabálysértési rendelkezések hatósági díjtételek
Nemzetközi egyezmények.3.    A környezetvédelmi hatóságok felé az éves bevallásokat határidőre beadja.Az utóbbi 2 évben elmarasztaló határozat nem született a szálloda ellen. (Környezetvédelmi)4.    A szálloda rendelkezik Környezetvédelmi szabályzattal.


(Amely a fenti jogszabályok adaptálása az adott szállodára vonatkozóan. Ennek tartalmaznia kell, hogyan valósulnak meg a jogszabályi előírások az adott szállodában, ki a felelős azokért.)
Pl: Környezetterhelési díj: A hatályos előírások szerint környezetterhelési díjat a kazánok működése során kibocsátott levegőszennyező anyagok után kell fizetni. A szálloda által megrendelt nyomtatványok után, mennyiségtől függően környezetterhelési díjat kell fizetni. Az adatokat a szálloda környezetvédelmi felelőse szolgáltatja, a számítást a környezetvédelmi szolgáltató számítja ki. Befizetés 1 évenként történik.5.  Kizárólag az a szálloda vehet részt a pályázaton, amelyik csatolja a -át (elérhetőség: HES.net: www.hotelenergysolutions.net - kitöltési útmutató az alábbiakban letölthető), szelektíven gyűjti a hulladékot és rendelkezik zsírfogóval.6.    A Környezetvédelmi pályázat táblázatban „Alap”-ként megjelölt 27 kérdést teljesíteni kell (értelemszerűen, ha nincs wellness részleg, az nem számít bele) amivel maximum 56 pontot lehet elérni. Ehhez további 61 pontot gyűjthető, ha a többi „Plusz” 22 kérdésre eredményes a válasz.Az önértékelés szerint a szálloda a pályázati követelmények alapján minősíti saját teljesítményét. Ezt a zsűri ellenőrzi, s hozza meg a döntést.A PÁLYÁZAT TERJEDELME-    Szállodaismertető 2 oldal, mely a szálloda alapvető környezetvédelmi céljait határozza meg.
A kitöltött kérdőívet pdf-ként kérjük a pályázathoz mellékelni.

-    Kinyomtatott CARBONLÁBNYOM (3 oldal) www.hotelenergysolutions.net1. oldal: Carbon footprint,
2. oldal: Energy related report
3. oldal: Energy solutionsValamennyi kért mellékletet PDF formában az info@hah.hu e-mail címre kérjük elküldeni, valamint kinyomtatva az MSZÉSZ Titkárságára a 1123 Budapest, Jagelló út 1-3. címre.Beadási határidő: 2014. szeptember 15.


Eredményhirdetés, oklevélátadás az MSZÉSZ 2014. őszi Közgyűlésén.

Ha a pályázattal kapcsolatban bármilyen kérdésük van, szíveskedjenek Réger Zsuzsához, a Környezetvédelmi Szekció vezetőjéhez (zsuzsa.reger@accor.com) fordulni.

 

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK


"ZÖLD SZÁLLODA 2015-2016" PÁLYÁZATI KIÍRÁS
KÖRNYEZETVÉDELMI PÁLYÁZAT - TÁBLÁZAT
„CARBONLÁBNYOM” kitöltési útmutató

Budapest, 2014 május 14.

MSZÉSZ Környezetvédelmi szekció


Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

449

Szálloda

39.616

Szállodai szoba

Oldal ajánlása e-mailben
X
Ajánlja ezt a tartalmat családtagjának, munkatársának, barátjának, ismerősének.
Töltse ki az űrlapot, majd nyomja meg az e-mail küldése gombot!

Feladó  
Név:
Email:
Címzett  
Név:
Email:
Tárgy https://www.hah.hu:
Üzenet
A megadott személyes adatokat (e-mail cím, név) csak ezen cikk továbbítása során használjuk fel és semmilyen formában nem őrizzük meg.