Bemutatkozás


A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége – amely 1968. március 30-án 17 szálloda részvételével alakult – a magyar turizmus és vendéglátás egyik meghatározó szakmai szervezete. Jelenlegi tagsága közel 660 tagot számlál. Közöttük található 471 szálloda, mintegy 40.353 szállodai szobával - melyek a hazai hotel kapacitás kb. 70%-át képviselik - továbbá 10 szállodalánc, 25 önálló étterem, 15 közép- és felsőfokú oktatási intézmény és 141 társult tag.

 

Az MSZÉSZ szakmai, érdekképviseleti tevékenységét – az egész országot lefedve – 7 Régióban fejti ki, s így megjeleníti Magyarország különböző területein – Budapesten, a vidéki nagyvárosokban, üdülő és gyógyhelyeken - elhelyezkedő, különböző kategóriájú és típusú szállodák és vendéglátó üzletek érdekeit.

Az MSZÉSZ célja a Magyarországon a szálloda és vendéglátóiparban működő vállalkozások politikamentes szakmai, - és érdekképviselete, lobbizás annak érdekében, hogy az ágazatban működő vállalkozások részére olyan gazdasági és szabályozási környezet alakuljon ki, amely segíti annak fenntarható működését, fejlődését. Meggyőződésünk, hogy a turizmus, s ezen belül a szállodaipar és a vendéglátó vállalkozások sikere, elősegíti az ágazat nemzetközi versenyképességének erősödését, s hozzájárul a magyar gazdaság sikeréhez úgy az állami és önkormányzati adóbefizetések révén, mint a foglalkoztatás terén.Az MSZÉSZ – a hazai turizmus, vendéglátás szakmai szervezetei közül egyedüliként – korábbi megfigyelő státusza után 2004-től, Magyarország EU-ba történő felvétele óta rendes tagja a HOTREC-nek, az EU vendéglátó, szállodaipari szövetségei brüsszeli székhelyű ernyőszervezetének.

A HOTREC tagsága révén az MSZÉSZ képviseli szállodaiparunk, vendéglátásunk érdekeit ebben a nemzetközi szakmai szervezetben, az ott szerzett ismereteket megosztja az ágazat hazai döntéshozóival, tagságával.

 

Az MSZÉSZ 2009-ben egyike volt annak hat országnak – Ausztria, Csehország, Hollandia, Magyarország, Németország, Svájc – amelyek megalapították az európai szállodák egységes kategorizálását szolgáló Hotelstars minősítési rendszert.


 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége főbb céljait a következőkben foglalja össze:


  • Aktív lobbizás a szállodaipar és vendéglátás fenntartható működését elősegítő szabályozási rendszer, működési környezet kialakítására.
  • A magyarországi szállodák és vendéglátó üzletek jövedelmezősége javításának elősegítése.
  • Az üzemelési színvonal emelése, a korszerű know-how terjesztése a szolgáltatások minőségének, turizmusunk nemzetközi versenyképességének javításának érdekében.
  • Korszerű marketing és értékesítési technikák, IT megoldások, üzemeltetést racionalizáló technológiák terjesztése, népszerűsítése. (Termék Innovációs Díj)
  • A hazai szállodák és igényes vendéglátó üzletek népszerűsítése. (Év Szállodája)
  • Fellépés a fogyasztók érdekvédelmében, a tisztességtelen piaci versennyel szemben.
  • A hazai termékek népszerűsítése a Szövetség tagjai körében.
  • A szakmai képzés, továbbképzés (Oktatási Projekt).
  • Környezetünk védelmét szolgáló intézkedések, az azt szolgáló üzemeltetési módszerek, technológiák terjesztése, a környezetvédelem területén kiemelkedő hotelek elmerése. (Zöld Szálloda)
  • Az ágazatban kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó szakemberek, vállalkozások elmerése, kitüntetése. (Marencich Díj)

Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

457

Szálloda

39.241

Szállodai szoba