Az idén 50. születésnapját ünneplő, Budapesttől 71 km-re elhelyezkedő Öreg Tanyacsárda fogadja vendégeit az alföldi kisváros, Lajosmizse szomszédságában. A csárda magyaros jellegű, kitűnő konyhája joggal érdemelte ki a „Vidék legjobb étterme” díjat, s a cég emellett számos gasztronómiai versenyen és kiállításon nyert nemzetközi elismerést (Védnöki tábla, Aranybika, Chevalier- Maison de Qualité, Chaîne des Rôtisseurs, Top 10). A vendéglátó szakma a Tanyacsárda éttermet Magyarország legjobb éttermei közé választotta és 2005-ben a maximális három csillaggal tüntette ki. 2007-ben, 2011-ben, 2015-ben és 2019-ben a Magyar Turisztikai Ügynökségtől a Magyar Turizmus Minőségi Díjat illetve a Rozmaring Díjat kapta meg és 2017-ben a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított, „Az év vendéglátója” díjat nyerte el.

A mesterszakácsok ételspecialitásai mellett - immár hagyományossá váló - gasztronómiai rendezvény-sorozattal várják itt a vendégeket. Az ünnepekhez, jeles napokhoz kötődően invitálják a programokkal színesített (lovasbemutató, ökörsütés, pusztaolimpia) gasztronómiai élvezetekre az érdeklődőket: Megrendezik a Sobri Halnapokat, a Szüreti mulatságot, az András naphoz kötődő disznótort és még számtalan más olyan rendezvényt, ahol a kulináris élvezetek kedvelői egészen biztos megtalálják a számításukat.

Az Új Tanyacsárda több, mint 30 éve áll a vendégek szolgálatában. Lajosmizse Budapest felé eső részén található, mintegy 50 hektárnyi területen. Az idelátogató vendégek a híres magyaros ízek mellett a hagyományokat idéző programok közül is választhatnak: a magyaros folklórprogram és a látványos táncszínházi produkció – Folkshow - megtekintése érdekes látnivaló a hazai és a külföldi vendégek részére egyaránt. Itt lehetőség van romantikus utazásra nosztalgiagőzössel vagy nosztalgia busszal; ökör-, malac- és csirkesütésre nyárson; parasztlakodalmas folklórműsorra és részesei lehetnek egy amolyan igazi magyaros gulyáspartinak is.

Lovastelepünk lóállománya ma már több, mint 120 lóból áll: a telepen megtalálhatóak a magyar félvér és a lipicai fajták. Ez a lovastelep szintén számtalan lehetőséget rejt magában: lovasbemutató, éjszakai lovas show tábortüzes boszorkánytánccal, a puszta homokbuckái közötti kocsikázás színesíthetik itt a családok és csoportok programját. A csárda területén a vendégek megismerkedhetnek az őshonos magyar állatokkal is: láthatnak itt szürkemarhát, rackajuhot, szamarat, és a baromfiudvaron pulykát, kacsát, gyöngytyúkot és sok más, érdekes szárnyas állatot.

A 4 napraforgós Vendégházban és az újabb Gerendaházban az Új Tanyacsárda területén több fürdőszobával felszerelt vendégszoba áll a vendégek rendelkezésére előzetes foglalás alapján.
Tulajdonos ügyvezető
Garaczi János, Polyák Zoltán
Tulajdonos
Tanyacsárda Kft.
Üzemeltető
Tanyacsárda Kft.
Tagsági igazolvány száma
4007