2,5 billió dollár értékű globális turisztikai rendezvénypiac 2032-re

2023augusztus. 10

 

2,5 billió dollár értékű globális turisztikai rendezvénypiac 2032-re

 

A legfrissebb ún. Tourism Events Market Report arról tájékoztat, hogy a globális turisztikai rendezvényipar 2022-ben 1,6 billió dollár bevételt generált, és az elkövetkező időszakban 2032-re várhatóan eléri majd a 2,5 billió dollárt. Ezen felül 2023 és 2032 között pedig 4,6%-os átlagos éves növekedési ütemet (CAGR) fog elérni.

 

A globális turisztikai rendezvényipar növekedését főként a vállalati találkozók, bemutatók, konferenciák, kiállítások, zenei koncertek és sportesemények gyakoriságának növekedése vezérli. Ugyanakkor a magas belépési költségek és az iparág széttagoltsága korlátozza főként ezt az ágazatot, emellett a technológiai fejlődés is kulcsszerepet játszik a rendezvény szolgáltató szektorban. A vállalati, sport-, szórakoztató- és oktatási rendezvények az új technológiák bevezetésének köszönhetően átalakultak.

 

A rendezvények típusát tekintve a kiállítási és konferencia szegmens birtokolta a legnagyobb piacirészesedést 2022-ben, ami a globális turisztikai rendezvények piacának közel egyharmadát adja. A becslések szerint az előrejelzési időszakban továbbra is megőrzi majd vezető pozícióját, mivel a turisztikai rendezvényeken ezek biztosítják az információcserét, kapcsolatépítési és szakmai fejlődési lehetőségeket a különböző iparágak számára.

 

A sport szegmense kiemelkedik a növekedés terén, előrejelzések szerint 2023 és 2032 között átlagosan évente 7,1%-os ütemben fog emelkedni, ami a legmagasabb növekedési ütemet jelenti. A sport lenyűgözi az utazókat és a helyieket egyaránt, mivel elősegíti az összetartozást, valamint az izgalom és szenvedély átélését. Ennek következtében a sport robbanásszerű növekedést fog elérni a turisztikai rendezvények piacán, hozzájárulva az események vonzerejének és sokszínűségének növekedéséhez.

 

A virtuális platformok szegmense uralkodó helyzetben volt 2022-ben, meghaladva a globális turisztikai rendezvények piacának több mint háromötöd részét, ami várhatóan tovább fog növekedni 2023-ig. A virtuális csatornák előnye a költséghatékonyság, világméretű elérhetőséget kínálnak, és rugalmasan alkalmazkodnak a változó körülményekhez.

 

Az online regisztráció a másik leggyorsabban növekvő szegmens, és az előrejelzések szerint 5,8%-os átlagos éves növekedési ütemet fog mutatni 2023 és 2032 között, ami köszönhető globális elterjedésének, kényelmének, valamint a sokféle közönség kiszolgálásának a digitális korszakban.

 

Európának meg kell őriznie dominanciáját 2032-re

 

2022-ben az észak-amerikai régió tartotta a legnagyobb piaci részesedést, amely a globális turisztikai rendezvények piacának kétötödét teszi ki. Az észak-amerikai utazási szokásoknak köszönhetően ez a későbbi időszakban is megőrzi vezető szerepét köszönhetően a nyári csúcsszezonok és a szezonális ünnepeknek.

 

Azonban az előrejelzések szerint az ázsiai-csendes-óceáni régióban lesz a legmagasabb, 6,1%-os átlagos éves növekedési üteme (CAGR) 2023 és 2032 között. Ennek hátterében az áll, hogy az ázsiai-csendes-óceáni térségben dinamikusan nő a középosztály, ami magával hozta a rendelkezésre álló jövedelem emelkedését is. Ennek eredményeként pedig megnőtt a szélesebb körű lakosság körében is a nemzetközi utazások iránti érdeklődés.


Forrás: eHotelier

Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

457

Szálloda

39.241

Szállodai szoba

Oldal ajánlása e-mailben
X
Ajánlja ezt a tartalmat családtagjának, munkatársának, barátjának, ismerősének.
Töltse ki az űrlapot, majd nyomja meg az e-mail küldése gombot!

Feladó  
Név:
Email:
Címzett  
Név:
Email:
Tárgy https://www.hah.hu:
Üzenet
A megadott személyes adatokat (e-mail cím, név) csak ezen cikk továbbítása során használjuk fel és semmilyen formában nem őrizzük meg.