Az erős dollár felkeltette az amerikai utazók érdeklődését Európa iránt

2022október 27

 

A Travel Weekly-ben megjelent cikk szerint nagyon sok amerikai turista indult idén bevásárolni Európába, mivel a dollár árfolyama két évtizede nem volt ilyen kedvező az euróval szemben.

 

A „My Unforgettable Trips” utazási iroda tulajdonosa, Laurel Brunvoll azt tapasztalja, hogy a járvány miatt elfojtott kereslet gyors növekedését nagyban segíti az erős dollár, ami Európát is vonzóbbá tette. A Dohop utazások elemzésével foglalkozó cég képviselőjének nyilatkozata szerint idén január és április között a repülőgépes járatok eladásainak száma az Egyesült Államokból Európába tartó járatok eladásai nagyjából azonosak voltak az Európából az Egyesült Államokba tartó járatok keresletéhez.

 

Május és július között azonban – amikor a dollár árfolyama az Euróval szemben elkezdett erősödni – az Európa felé történő repülőgépes helyfoglalások száma 113%-kal nőtt, míg az Európa és az Egyesült Államok közötti foglalások csak 43%-kal nőttek.

 

Az erős dollárnak köszönhetően az amerikai turisták költekezési kedve is igen erős volt. Ezt igazolja, hogy idén január-július között az amerikai vendégek Barcelonában 659%-kal, Párizsban 529%-kal többet költöttek, mint 2021-ben. Az erős dollár arra is kiváló lehetőséget kínál az amerikai és más utazási irodáknak, hogy speciális bevásárló utazásokat szervezzenek, kínáljanak az Egyesült Államok polgárainak Európába a karácsonyi ünnepek előtt.

 

Forrás: Travel Weekly

Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

457

Szálloda

39.241

Szállodai szoba

Oldal ajánlása e-mailben
X
Ajánlja ezt a tartalmat családtagjának, munkatársának, barátjának, ismerősének.
Töltse ki az űrlapot, majd nyomja meg az e-mail küldése gombot!

Feladó  
Név:
Email:
Címzett  
Név:
Email:
Tárgy https://www.hah.hu:
Üzenet
A megadott személyes adatokat (e-mail cím, név) csak ezen cikk továbbítása során használjuk fel és semmilyen formában nem őrizzük meg.